TV-bazen geschorst na 'groepsverkrachting' nieuwslezers

WPMI-TV, een lokaal tv-station van de televisiegigant NBC dat vooral in de staat Alabama uitzendt, heeft twee managers voorlopig de laan uitgestuurd. Dankzij een billboard dat live werd voorzien van zogeheten tweets, werden drie presentatoren per abuis beschuldigd van groepsverkrachting.

De televisiezender had aan de kant van de weg in Mobile, in de staat Alabama, een gigantisch reclamebord geplaatst met daarop de afbeeldingen van twee nieuwslezers en de weerman van de omroep. Rechts van het drietal werden voorbijgangers live van nieuws voorzien middels Twitter. Helaas voor het tv-station kwam er plotseling een tweet met de tekst 'Drietal beschuldigd van groepsverkrachting in Monroeville' in beeld. 

Dankzij deze tekst leek het alsof het van televisie bekende drietal de verkrachters zouden zijn. Een passerende automobilist fotografeerde het pijnlijke incident en verspreidde het via internet.

Volgens diverse media zouden twee managers van WPMI-TV inmiddels zijn geschorst. Of dit is naar aanleiding van het 'Twitter-incident', wil de tv-zender niet bevestigen.

Foutje
Volgende keer Freriks en Kroll op het bord?
Nog zo'n blunder vind je hier