IJshockeyer slaat eigen keeper neer

In de ijshockeywedstrijd van de Atlanta Thrashers tegen de Florida Panthers vond een opmerkelijk incident plaats. Na de 2-1 van Ilya Kovalchuk wilde een gefrustreerde Keith Ballard zijn stick stukslaan tegen de paal. In plaats daarvan raakte hij keeper Tomas Vokoun vol op het hoofd.  

Vokoun ging direct naar de grond en deed zijn helm af. Vervolgens bleek dat hij flink op zijn oor geraakt was, getuige het bloed. Na ongeveer tien minuten medische zorg op het ijs werd hij met een brancard weggedragen. Later op de avond bleek dat de schade meeviel: "Er was geen interne oorschade, alleen een snee. Ze hebben hem gehecht en een CAT scan uitgevoerd voor de zekerheid, maar daarop waren geen additionele verwondingen te zien," aldus Randy Sexton, de algemeen directeur van de Panthers.

Sexton wees (nog) niet direct met de beschuldigende vinger naar Ballard. "Ik denk dat hijzelf zich nog het slechtst voelt over dit incident." Atlanta-coach John Anderson was iets minder subtiel. "Ik heb zoiets wel een keer eerder zien gebeuren. Je moet je emoties in bedwang zien te houden en voorzichtig zijn."

De Thrashers wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 4-3 nadat reserve-goalie Scott Clemmensen de plek van Vokoun tussen de palen innam. Clemmensen stopte 28 van de dertig schoten op doel. 

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!