Schutter Lakewood ook verdacht van kinderverkrachting

Maurice Clemmons, die gisteren in Lakewood, vlakbij de Amerikaanse stad Seattle, vier politieagenten doodschoot in een koffiebar, blijkt ook aangeklaagd te zijn voor kinderverkrachting. Toen de 37-jarige man gisteren het vuur op de agenten opende was hij net zes dagen op borgtocht vrij in afwachting van de behandeling van die zaak. Hij droeg dan ook een electronische armband.

Onduidelijk is nog wat het huidige lot is van Clemmons. Hij verschanste zich na zijn daad in zijn huis en werd beschoten door agenten van een speciale eenheid, maar toen agenten de woning betraden, werd hij niet gevonden. Wel zou hij zwaargewond zijn geraakt door politiekogels en melden sommige Amerikaanse media zelfs dat hij dood zou zijn.

Clemmons blijkt in de loop der jaren een flink strafblad op te hebben gebouwd. Al in 1989 kreeg hij liefst 95 jaar celstraf opgelegd voor verschillende overvallen, waaronder een gewelddadige bankoverval. In 2000 kreeg de man gratie, maar daarna hervatte hij zijn criminele carrière en werden onder meer aanvallen op agenten toegevoegd aan zijn strafblad.

Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit.