'Rijkswaterstaat schuldig aan drama A73'

Rijkswaterstaat is er verantwoordelijk voor dat de tunnels in de A73-zuid onnodig veel tijd en geld gekost hebben, zo liet het college van Roermond vandaag weten in een persverklaring over de vergunning die voor de heropening is verleend. Vannacht om middernacht gaat de Swalmentunnel na drie maanden gesloten te zijn weer open.

De tunnels zijn drie maanden dicht geweest, zodat de aannemer tijd had om het werk te voltooien en de veiligheid te testen. "Voor Roermond is de heropening geen reden voor een feest, maar wel een moment om bij stil te staan", aldus het college in een verklaring. Resterend werk aan de tunnels moet volgens het college gebeuren gedurende het reguliere onderhoud.

Minister Camiel Eurlings zal de tunnels vanavond officieel openen. Over de gang van zaken hierbij zijn niet alle wethouders blij: zij zijn niet allemaal uitgenodigd. De burgemeester van Roermond, Henk van Beers, en wethouder Gerard IJff, die verantwoordelijk is voor de tunnels, zullen vanavond wel aanwezig zijn.

Met dank aan hans26 voor de submit.