Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 15

Dit weekend werd de vijftiende speelronde van de Eredivisie afgewerkt. De gehele top 6 wist te winnen waardoor er bovenin geen veranderingen plaatsvonden.

PSV is door eergisteravond met 2-3 van Sparta te winnen voor de 32e keer op rij ongeslagen gebleven en vestigde daarmee een nieuw clubrecord. PSV kwam in Rotterdam na een klein kwartier op voorsprong via een kopbal van Lazovic. Vele kansen om de score te verdubbelen volgden, maar die werden onbenut gelaten. Een van de weinige aanvallen van Sparta was na een half uur wel succesvol, Poepon maakte de 1-1. Na rust was het wederom Poepon die Sparta zelfs op voorsprong zette. Reis kwam nu in de ploeg en wist na een kwartier in het veld de gelijkmaker te produceren. Dzsudzsák maakte vlak daarna de 2-3, waardoor de Eindhovense ploeg weer drie punten kon bijschrijven.

Heracles Almelo heeft na twee nederlagen weer eens gewonnen. Tegen Roda JC kwam de ploeg van trainer Gertjan Verbeek na 23 minuten op voorsprong via Everton. Na rust maakte Dost er 2-0 van, en een kwartier voor tijd zorgde Overtoom voor de 3-0. Roda JC gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam in de 82e minuut door Junker op 3-1, en in de 88e minuut door Kah nog op 3-2. Naar de 3-3 werd nog gezocht maar niet gevonden: 3-2 winst voor Heracles Almelo.

FC Groningen speelde vandaag thuis tegen NEC een belangrijk duel, beide ploegen staan erg laag, en het verschil is slechts één punt in het voordeel van FC Groningen. De thuisclub begon goed aan de wedstrijd en kwam al na zeven minuten op voorsprong via Matavz. Vleminckx zorgde er in de 33e minuut voor dat de stand weer gelijk was. In de 66e minuut werd Goossens onderuit gehaald in het strafschopgebied door keeper Van Loo en kreeg een strafschop, die El-Akchaoui feilloos binnenschoot. FC Groningen gaf nog niet op en kreeg loon naar werken, in de 89e minuut wist invaller Pedersen de 2-2 te maken. NEC steeg door het verdiende punt twee plaatsen naar nummer 15, Groningen staat nu 12e.