Student krijgt 15 jaar fietsverbod

De 24-jarige Christopher Hahn mag maar liefst vijftien jaar niet fietsen. De Duitse student werd namelijk vorig jaar straalbezopen op een fiets aangetroffen, en heeft een langdurig fietsverbod gekregen.

De Duitser reed anderhalf jaar geleden op zijn fiets van een feestje naar huis, toen hij in een politiefuik reed. Toen hij moest blazen, bleek hij een alcoholpromillage van 1,71 te hebben. Ter plekke moest hij tandenknarsend vijfhonderd euro boete afrekenen.

In maart van dit jaar kreeg hij een uitnodiging voor deelname aan een psychologisch onderzoek. Hiervoor zou hij weer een halve rug moeten neertellen, dus Christopher bedankte vriendelijk. Dat had hij beter niet kunnen doen. "Je bent niet meer gerechtigd om op de openbare weg te fietsen", oordeelde de rechter.

Het verbod geldt maar liefst vijftien lange jaren. Wordt de student voor 2024 op een tweewieler betrapt, dan kost dit hem iedere keer 25 euro. Als enig legaal vervoermiddel blijft voor de Duitser slechts het paard nog over, ware het niet dat Christopher allergisch is voor de edele viervoeter.


Na de drank kwam de kater voor deze student