Ontsnapte criminelen naar Essen gevlucht

De twee zware criminelen die gisteravond uit een gevangenis in het Duitse Aken waren ontsnapt, hebben vandaag enige tijd een vrouw gegijzeld. Ze dwongen de autobestuurster met hen van Keulen naar Essen te rijden en verlieten daar de auto. "De vrouw zit hier bij ons op het politiebureau en is ongedeerd", meldde een politiewoordvoerder in Essen.

De mannen overmeesterden gisterenavond een cipier en een poortwachter. Buiten gijzelden ze een taxichauffeur en dwongen hem naar de plaats Kerpen te rijden. Daar stapten ze met de chauffeur in een tweede taxi en reden ze naar de westelijke stad Keulen.

Toen ze bij het hoofdstation van Keulen waren aangekomen, vluchtten de twee mannen de binnenstad in. Die werd door de politie volkomen afgegrendeld, maar toch wist het criminele duo te ontkomen.

In Essen konden de ontsnapte criminelen niet verder door een lege tank. Ze vluchtten te voet en lieten de vrouw in haar auto achter.

De twee gewapende criminelen zijn nog voortvluchtig. Een van de twee zou vastzitten voor moord, de ander voor poging tot moord. Bij de zoektocht naar de twee zou ook de Nederlandse politie betrokken zijn geweest.

De politie in Duitsland waarschuwde mensen geen actie te ondernemen tegen het 'ruwe en meedogenloze' duo.