Verfilming KEVBDD breekt alle records

De verfilming van Komt Een Vrouw Bij De Dokter heeft nu al alle records gebroken, nog voor het openingsweekend is afgelopen. Gister draaide de film voor het eerst in de bioscopen, en leverde op de openingsdag ruim 200.000 euro op. Dit is in de Nederlandse filmgeschiedenis nog nooit zo hoog geweest.

Ter vergelijking: de openingsavond van Zwartboek was goed voor 100.000 euro en die van Alles Is Liefde voor 91.000 euro.

In totaal hebben al ruim 60.000 mensen de film gezien, concludeert Benelux Film Distributors. Met deze opbrengst zorgt Reinout Oerlemans als debuterend regisseur voor de succesvolste Nederlandse film sinds gestart werd met het bijhouden van de gegevens.

De film is gebaseerd op de gelijknamige, autobiografische bestseller van schrijver Kluun, uitgekomen in 2003, waarvan dit weekend het miljoenste exemplaar verkocht wordt. Het verhaal gaat over Stijn, die vreemd gaat terwijl zijn vrouw dood ligt te gaan aan borstkanker. De hoofdrollen worden vertolkt door Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver.