Opkomst prikactie Ahoy valt tegen

Er waren ruim 40.000 oproepen verstuurd, de GGD hield rekening met een opkomst van 35.000 kinderen, maar het waren er slechts 16.341 die vandaag naar het evenementencomplex Ahoy in Rotterdam-Zuid waren gekomen voor een vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Dat maakte de GGD vanavond bekend.

Vijfhonderd medewerkers stonden vandaag klaar om de duizenden kinderen en hun begeleiders te ontvangen voor de grootschalige vaccinatiecampagne. Campagnecoördinator Winfred Schop: "De opkomst van donderdag is een stuk minder hoog in vergelijking met de voorgaande dagen. Vrijdag prikken we nog in drie gemeenten. Daarna kunnen we zeggen of deze vaccinatiecampagne in onze regio is geslaagd."

De vaccinatiecampagne in de regio Rotterdam-Rijnmond is maandag begonnen in de gemeenten rondom Rotterdam. De GGD heeft gemerkt dat duizenden Rotterdammers sinds maandag naar buurgemeenten zijn uitgeweken om hun kind te laten vaccineren. In totaal heeft 61 procent van de doelgroep gehoor gegeven aan de oproep. Vanaf 14 december vindt de tweede ronde plaats.

Matige opkomst griepprik  (foto: ANP)