Nintendo: vrouwen kiezen Wii

Met de Wii stelt Nintendo hét gat in de markt gevonden te hebben. Waren de meeste gamers voorheen vooral mannen van rond de twintig, met de Wii pretendeert Nintendo ervoor gezorgd te hebben dat vrouwen, kleine kinderen en ouderen ook vol aan het gamen zijn geslagen. Nintendo heeft deze veronderstelling in een presentatie bevestigd.

Volgens Nintendo zijn er in de Verenigde Staten zo'n 11 miljoen vrouwen die op gameconsoles gamen tegenover 33 miljoen mannen. Dit betekent dus dat 25% van de mensen die in de VS op consoles gamet vrouwelijk zijn.

Maar dat is nog niet alles. Nintendo heeft ook bekeken waar deze 11 miljoen vrouwen precies op gamen. Wat blijkt: 80% van deze vrouwen zouden voornamelijk op de Wii gamen tegenover maar 11% op de Xbox 360 en 9% op de Playstation 3.

Volgens Nintendo hebben ze dus duidelijk een grote voorsprong ten opzichte van Sony en Microsoft als het gaat om vrouwelijke gamers, al is natuurlijk de vraag hoe betrouwbaar deze cijfers zijn. Wat denken jullie: zullen projecten als Natal en de Sony motion controller, die toch hetzelfde proberen te doen als de Wii, iets aan deze verhoudingen kunnen doen?

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.