Radio 3FM doet goede zaken

Radio 3FM heeft goede zaken gedaan in september en oktober. Het marktaandeel van de publieke popzender steeg met 0,6 procent naar 9,2 procent. Daarmee is het Sky Radio voorbij en neemt 3FM nu de derde plaats in. Alleen Radio 538 (10,7 procent) en Radio 2 (10,1 procent) hebben een hoger marktaandeel. Sky Radio staat nu vierde met een aandeel van 8,6 procent. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart vanochtend bekend heeft gemaakt.

100%NL moet na een lange periode van stijging toch weer wat inleveren en staat nu op 4,4 procent. Opmerkelijk genoeg wist ook Radio 10 Gold weer een kleine winst te pakken, ondanks het feit dat de zender niet meer in de ether zit en alleen via internet en de kabel te beluisteren is. De grootste verliezers zijn de regionale omroepen die gezamenlijk 0,6 procent verliezen.

We luisterden met z'n allen gemiddeld 3 uur en 14 minuten per dag naar de radio. Dat is 17 minuten langer dan in de vorige meetperiode. Aan het luisteronderzoek doen maandelijks ruim 9000 mensen mee.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden.