Homo's boos om gekuiste kus Adam Lambert

Een Amerikaanse homorechtenorganisatie vindt het hypocriet dat de Amerikaanse zender CBS gisteren tijdens een interview met American Idol-ster Adam Lambert gekuiste beelden uitzond van zijn gewraakte optreden, terwijl tegelijkertijd de beroemde kus van Madonna en Britney Spears ongecensureerd werd uitgezonden.

Het podiumgedrag van Lambert tijdens de American Music Awards leidde tot een klachtenregen bij het Amerikaanse televisiestation ABC dat het optreden uitzond. Lambert kuste een mannelijke toetsenist en een achtergrondzanger. Lambert zei in het interview op CBS hierover dat hij zich kon indenken dat sommige kijkers geschokt waren. Lambert maakte duidelijk dat het niet zijn bedoeling was om mensen voor het hoofd te stoten, maar weigerde zijn excuses te maken. Hij voegde daaraan toe: "Ik ben geen babysitter. Ik ben een artiest."

The Early Show zond tijdens het interview met Lambert gecensureerde beelden uit van het optreden, wat CBS op een reprimande kwam te staan van homorechtenorganisatie Gay and Lesbian Alliance Against Defamation. Zij vinden CBS hypocriet omdat tegelijkertijd ongekuiste beelden werden vertoond van het 'zoenincident' van Madonna en Britney Spears, die in 2003 ophef veroorzaakten door elkaar te kussen tijdens de uitreiking van de MTV Music Awards. Een woordvoerder zei dat de beslissing van CBS de "dubbele standaard versterkt die geldt voor homo's in de Verenigde Staten."

 

Adam Lambert en winnaar Chris Allen met Queen in American Idol