Arie Boomsma naar Goedemorgen Nederland

Arie Boomsma presenteert vanaf 8 januari de vrijdageditie van het ontbijtprogramma Goedemorgen Nederland op Nederland 1. Dit maakte de KRO vandaag bekend. Nu neemt Leo de Later de vrijdagen nog voor zijn rekening.

Boomsma stapte afgelopen najaar over van de EO naar de KRO. Daar presenteert hij het achtergrondprogramma 'In de schaduw van het nieuws'. Met de ontbijtshow hoopt hij zich journalistiek verder te ontwikkelen. "Goedemorgen Nederland biedt een mix van actualiteiten waaraan ik mijn eigen toon kan gaan geven", aldus Boomsma.

Sven Kockelmann blijft de vaste presentator van maandag tot en met donderdag. Leo de Later blijft incidenteel als presentator verbonden aan het programma, aldus de KRO.

Boomsma en de Evangelische Omroep (EO) gingen dit jaar na een roerige periode uit elkaar. De twee konden hun werkwijze en strategie niet met elkaar verenigen en besloten gezamenlijk de samenwerking te stoppen. Boomsma presenteerde sinds 2006 programma's voor de EO, waaronder 40 Dagen zonder seks en Dit is de dag op Radio 1.


Arie Boomsma presenteert vanaf 8 januari Goedemorgen Nederland  
(foto: ANP)