Woede over homozoen op tv

Het Amerikaanse tv-station ABC werd overspoeld met klachten, nadat op televisie te zien was hoe American Idol-ster Ada Lambert een achtergrondzanger zoende. De Parents Television Council, een lobbygroep tegen 'aanstootgevend' gedrag op tv, en meer dan 1500 kijkers zijn woedend op de zender, die niet op de klachten wil reageren.

De homoseksuele zanger zong eergisteravond zijn debuutsingle tijdens de uitzending van de American Music Awards. In dat optreden nam Lambert een seksstandje aan met een achtergrondzanger, die hij vervolgens op de mond zoende. De American Idol-ster snapt de ophef niet. "Het is een vorm van discriminatie, en dat is heel slecht. Maar ik had pret, mijn dansers hadden pret en het publiek had pret."

In Amerika is al vaker ophef geweest over controversiële optredens. Het bekendste voorval is 'Nipplegate', maar liefst 500.000 Amerikanen klaagden over de ontblote borst van Janet Jackson tijdens haar optreden op de Super Bowl in 2004. Een jaar eerder zorgden Britney Spears en Madonna voor ophef, toen zij elkaar op de mond kusten tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards.