Geen uitkering voor zieke 'partygirl'

Een Canadese vrouw die al maanden bij huis zit wegens een depressie, is van de ene op de andere dag haar uitkering kwijtgeraakt. De verzekeraar had eens rondgeneusd op het Facebook-profiel van de 29-jarige vrouw, en trof daar ondere foto's aan van de patiënt met de Chippendales en de dame in kwestie in bikini.

Nathalie Blanchard uit het Quebec zit al anderhalf jaar thuis met een depressie. Keurig kreeg ze elke maand haar uitkering overgemaakt van de verzekeraar, maar ineens kreeg ze geen cent meer.

Toen Nathalie verhaal kwam halen bij haar verzekeringmaatschappij, bekenden ze de uitkering te hebben stopgezet. Gezien de foto's was de Canadese weer genezen en kon ze weer aan de slag. 

"De agent beschreef verschillende foto's op mijn Facebookprofiel", aldus de vrouw. "Er staan foto's van mij op tijdens een optreden van de Chippendales en op mijn verjaardagsfeestje. Hij vertelde me ook dat hij een foto had gezien waarop ik op vakantie in bikini poseer. Volgens de verzekering was dit genoeg bewijs om te besluiten dat ik niet meer depressief ben en opnieuw kan gaan werken."

Nathalie heeft haar verzekeraar zelfs laten weten dat ze op vakantie ging. "Ik vind het trouwens schandalig dat ze Facebook hiervoor gebruiken en dat ze uit de foto's dan ook nog concluderen dat ik genezen ben. Van de dokter moet ik me juist amuseren om zo mijn zorgen te vergeten, maar ik heb nog altijd dezelfde problemen als voorheen. Ik ben helemaal niet genezen."

De verzekering heeft toegegeven dat ze inderdaad profielensites afstruinen naar informatie over hun verzekerden. Toch beweren ze nooit een uitkering stop te zetten alleen om een profiel. Nathalie laat het er niet bij zitten en neemt een advocaat in de arm.