Geen herkansing vaccinatie kinderen

Ouders die niet in staat zijn hun kinderen volgende week te laten inenten tegen de Mexicaanse griep krijgen geen mogelijkheid om de prik later te halen. De vaccinaties van baby's en peuters hebben alleen volgende week plaats, zo bevestigde een woordvoerster van GGD Nederland naar aanleiding van berichtgeving in het Nederlands Dagblad.

Vanuit logistiek oogpunt is het niet mogelijk om inhaaldata te plannen, laat de woordvoerster weten. "In principe worden er na volgende week geen prikken meer gegeven", aldus de woordvoerster. Het is wel mogelijk de afspraak te verzetten in dezelfde week. Dat geldt ook voor kinderen die een temperatuur van 38 graden of meer hebben. Zij kunnen op een ander tijdstip volgende week een prik halen. Eerder lag de ondergrens nog op 38,5 graden, de GGD stelde dit met een halve graad naar beneden bij.

Ruim 1 miljoen mensen zijn opgeroepen om een inenting te halen tegen de Mexicaanse griep. Het gaat om 830.000 kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 4 jaar en bijna 200.000 huisgenoten van baby's van 0 tot en met 5 maanden.

Ouders die echt geen mogelijkheid zien om hun kind volgende week te laten inenten kunnen er wel voor kiezen om alsnog voor de herhalingsprik te gaan, enkele weken later. "Je kunt beter één prik halen dan helemaal geen prik", aldus de woordvoerster.