Politie pakt 'held' die hondje van brug smeet

Menigeen zal een zucht van verlichting slaken. De dierenbeul die een hondje van een brug smeet, is gepakt door de politie. Niet alleen is de dader gepakt, maar ook heeft het hondje het voorval wonderwel overleefd.

Svajunas Beniuk, de 'stoere' dader, liet het voorval met een gsm filmen en plaatste het met trots op een website. Op het filmpje is te horen dat de dierenbeul tegen zijn vrienden zegt dat hij wil bewijzen dat honden kunnen vliegen.

Binnen de kortste keren werd de opname door duizenden internetgebruikers bekeken. Boze kijkers openden meteen via Facebook een jacht op de dader. Het werd Beniuk door deze actie te heet onder de voeten en gaf zichzelf aan. De dierenbeul kwam tot zijn daad, omdat de hond een kip van zijn moeder zou hebben gedood. Hij moet zich nu verantwoorden voor dierenmishandeling en riskeert een gevangenisstraf tot een jaar. De politie verdenkt hem tevens van het plegen van een overval.

Het ongelukkige beestje wordt nu behandeld voor verschillende botbreuken en interne bloedingen.

De politie van Kaunas, de op één na grootste stad in Litouwen, was de internetters die ervoor gezorgd hebben dat de dader zich heeft aangegeven, zeer erkentelijk.