Politie ziet dode vrouw thuis over hoofd

De politie heeft eerder deze maand bij onderzoek in een huis in de Kerkstraat in Amsterdam een als vermist opgegeven dode vrouw over het hoofd gezien. Pas toen agenten ruim een week later de woning opnieuw bezochten, troffen ze het stoffelijk overschot van de 85-jarige vrouw aan.

Een politiewoordvoerder bevestigde vandaag een bericht hierover in Het Parool. Nadat de vrouw als vermist was opgegeven, ging de politie op 9 november via het balkon en het raam de woning binnen. Bij het doorzoeken van het huis werd de vrouw niet gevonden.

Nadat ook verder rechercheonderzoek geen spoor van de vrouw had opgeleverd, gingen agenten eergisteren opnieuw het huis binnen. Uit de geur bleek meteen dat de vrouw dood in huis moest liggen. Agenten vonden haar onder het bed.

De bejaarde vrouw bleek een natuurlijke dood te zijn gestorven. Volgens de schouwarts is er waarschijnlijk sprake geweest van zogeheten "hide and die", waarbij mensen bewust of onbewust een rustige plek opzoeken als ze voelen dat ze gaan sterven.

De politie spreekt van "een heel vervelende situatie". De woordvoerder: "Achteraf hadden we beter ook onder het bed kunnen kijken, maar dat hoort niet bij de normale gang van zaken als iemand als vermist is opgegeven. Je bent dan namelijk wel in iemands huis, je haalt in zo'n situatie niet meteen het halve huis overhoop."