Stoffelijk overschot gevonden in Urkerbos

In het Urkerbos heeft de politie vanmiddag een stoffelijk overschot gevonden. Het is niet bekend of het om een man of een vrouw gaat en verdere informatie wil de politie niet naar buiten brengen. Ze wilde wel zeggen dat ze ervan uitgaat dat er sprake is van een misdrijf 'gelet op het feit dat er aanwijzingen zijn die duiden op geweld'.

De ontdekking werd in een afgelegen deel van het Urkerbos, voorbij de voetbalvelden, gedaan. De politie is na de ontdekking een grootschalig onderzoek gestart waarbij onder meer de omgeving van het plaats delict nauwkeurig wordt onderzocht. In de middag werd een helikopter ingezet voor deze zoektocht en vanavond hielp ook een speurhond mee.

Vooralsnog worden er geen mededelingen gedaan over de identiteit van het slachtoffer. De politie heeft laten weten eerst de familieleden en kennissen van het slachtoffer op de hoogte te willen stellen alvorens zij deze informatie vrijgeeft. 

Update 23:01 uur:

Het slachtoffer is een veertienjarige jongen uit Urk die gisteravond als vermist werd opgegeven. Het stoffelijk overschot is overgebracht naar een mortuarium. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Met dank aan Gupje voor de submit.