'Unfriend' is woord van het jaar in VS

'Unfriend' is uitgeroepen tot het woord van het jaar in de VS door de New Oxford American Dictionary. Het betekent dat je iemand, die als vriend op je sociale netwerksite als Hyves of Facebook staat, verwijdert. "Het is in omloop en heeft een lange levensduur", aldus de jury in een verklaring maandag (lokale tijd).

Een andere technologisch woord op de shortlist was 'hashtag' een teken dat op Nederlandse toetsenborden veelal boven nummer 3 staat en dat op de internetdienst Twitter gebruikt wordt om berichtjes met dezelfde tag, oftewel onderwerp, te vinden. Ook 'sexting', het sturen seksueel getinte sms-berichten, stond hoog op de lijst. Ook de veelvoorkomende combinatie van autorijden en sms'en leidde ertoe dat het woord 'intexticated' populair is geworden.

Een economische finalist was het woord 'funemployment', wat op mensen slaat die de kans grijpen om leuke dingen te doen nu ze werkloos zijn geworden. De dood van Michael Jackson heeft mogelijk bijgedragen aan het lijstduwen van het nieuwe woord 'deleb', oftewel dead celebrity (dode beroemdheid). Een andere opvallend nieuw woord is 'tramp stamp', waarmee wordt verwezen naar een tatoeage op de onderrug bij vooral vrouwen.