Homofobe papa neemt zoontje mee naar Hooters

In de VS is ophef ontstaan rond een huisvader uit Herndon in de staat Virginia. Bob Elston heeft namelijk zijn elfjarige zoon meegenomen naar het fameuze Hooters. Elston wilde graag zien hoe zijn zoontje zou reageren op de sexy geklede serveersters.

De vader houdt een blog bij waarin hij problemen tijdens het opvoeden van kinderen beschrijft.  Volgens hem werd het tijd om uit te zoeken of zijn zoon al toe was aan een gesprek tussen vader en zoon over puberteit en seks. Als bewijs van het bezoek aan het Amerikaanse restaurant plaatste hij een foto, die hij had gemaakt van zijn zoon met een schaarsgeklede dame.

"Mijn 11-jarige jongen heeft de leeftijd bereikt waarop de meisjes op school in hem geïnteresseerd raken, maar hij is nog niet klaar om zich ook in hen te interesseren", schreef Elston. "Het bezoek aan Hooters zag ik als een kans om te zien hoe hij zich gedraagt in de buurt van vrouwen. Als hij zou kwijlen en zijn ogen niet zou kunnen afwenden van de serveerster, dan zou dat het sein zijn om het verhaal over de bloemetjes en de bijtjes uit te leggen. Zou hij echter verlegen worden, dan moest dat gesprek nog maar even wachten."

De jonge knul bleek er echter nog niet klaar voor, want hij voelde zich een beetje ongemakkelijk tijdens het bezoek aan Hooters. "Ik zie tripjes als deze niet als een poging zijn seksuele voorkeur te veranderen", aldus de vader. "Sterker nog, ik denk dat hun seksuele interesse in hun DNA vastligt. Een paar tieten boven een cheeseburger verandert daar niets aan. Toch ga ik liever met mijn zoon naar Hooters dan naar McDonald's voor weer een Happy Meal. Buiten duizend extra calorieën word je er verder niet beter van."

Toch kunnen Elstons opvoedingsmethoden niet de goedkeuring van iedere ouder wegdragen. "Je bent een idiote viezerik", schreef ene Lisa als antwoord op zijn blog. "U denkt dat uw zoon het allemaal wel ziet op tv, en hij denkt dat u het allemaal toestaat. U brengt hem juist op het slechte pad."

Lisa krijgt bijval van ene Jodi. "Het meenemen van uw zoon naar Hooters heeft niets te maken met preutsheid", schrijft ze. "Juist het feit dat Hooters vrouwen als voorwerpen neerzet is verwerpelijk. Als uw zoon leert dat het goed is om naar vrouwen te staren, wordt het voor hem moeilijk gemaakt vrouwen te respecteren."

Toch zijn er veel ouders, toevallig allen mannen, die het voor de geplaagde vader opnemen. Zo staat een vader van een dertienjarige zoon volledig achter de actie. Een andere vader vindt dat het nog veel heftiger kan en dat Hooters geen striptent is. Op een andere plog voor ouders heeft Elston verklaard geen spijt te hebben van zijn actie. "Ik denk dat, ondanks de verdeeldheid rond dit onderwerp, wij ouders allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben. We willen onze kinderen goed opvoeden en dat zij juiste beslissingen kunnen nemen zonder dat papa en mama hen hierin sturen." 


Hooters, voor bier en tieten