Drie doden door ongeval na geldroof

Een derde verdachte van de geldroof eergisteren in Driel is gisterenavond in het ziekenhuis overleden aan de verwondingen die hij opliep toen de auto waarin hij met de vier andere verdachten zat, op de A12 over de kop sloeg. Het gaat om een 27-jarige man uit het Britse Liverpool. Dat heeft de politie laten weten.

Op de plaats van het ongeval overleed een 25-jarige man uit Londen. Een andere inzittende van de auto, een 21-jarige inwoner van Liverpool, overleed eergisteren in de loop van de ochtend in het ziekenhuis.

De vijf mannen sloegen met hun auto over de kop nadat ze vermoedelijk een pinautomaat in het Gelderse Driel hadden gekraakt. De twee gewonden die het ongeval hebben overleefd en nog in het ziekenhuis verblijven, komen eveneens uit Liverpool. Zij zijn 25 en 28 jaar oud, volgens informatie van hun familie.

De pinautomaat aan het Polenplein in Driel werd rond drie uur 's ochtends gekraakt. De politie kreeg toen te horen dat de daders vijf mannen zouden zijn. Na een korte achtervolging in Driel konden de verdachten aan de politie ontkomen. Het ongeval langs de snelweg gebeurde een half uur na de kraak. In de auto van de verdachten werden enkele duizenden euro's aangetroffen.