Telefoonrekening van bijna 46.000 euro

Wonen in de buurt van de grens en een mobiel telefonie- en internetabonnement: het is soms een ietwat ongelukkige combinatie. Eric Gernez, een Franse kroegbaas die in de omgeving van het Noord-Franse Valenciennes woont, nabij de Belgische grens, kan ervan meepraten. Zijn mobiele telefoon maakte, zonder dat hij er erg in had, afgelopen augustus verbinding via een Belgische provider, in plaats van via het netwerk van zijn eigen telecommaatschappij, Orange. Dat kwam hem op een gepeperde rekening te staan van liefst 45.923,61 euro.

De man had bij Orange een abonnement waarmee hij voor 95 euro per maand onbeperkt kon surfen en bellen. Dat is uiteraard niet van toepassing op het surfen en bellen via een buitenlands netwerk, dus toen de telefoon van Gernez verbinding maakte via een Belgisch netwerk betaalde hij voor zijn telefoontjes en voor alle keren dat hij met zijn telefoon over het internet surfte de hoofdprijs.

Gernez heeft al geprobeerd om het bedrag gereduceerd te krijgen, maar tot nog toe zonder veel succes: volgens zijn provider had hij al nattigheid moeten voelen toen hij een email kreeg met de mededeling dat hij Orange tot dan toe al 12.000 euro schuldig was. De simkaart van zijn telefoon is zekerheidshalve inmiddels geblokkeerd.

Met dank aan Speciwacy voor de submit.