3D binnenkort ook op je Playstation 3


Het is duidelijk dat Sony één van de grootste drijfveren is achter de nieuwe 3D revolutie. Nadat Sony al behoorlijk succesvol geweest is om Blu-Ray en High Definition in de huiskamer te krijgen van de gemiddelde medemens. Wordt er nu vanaf hun kant flink gepusht om de groei (en vooral de winst) toch flink door te zetten d.m.v. de nieuwe 3D trend. Het is de filmindustrie inmiddels al aardig aan het lukken (denk bijvoorbeeld aan de aankomende film Avatar) en nu is de gameindustrie ook aan de beurt.

Tijdens een conferentie die vandaag plaatsvond werd er bekend gemaakt dat Sony flink gaat uitpakken met diverse 3D gerelateerde audio/video producten. Hieronder werd ook de Playstation 3 genoemd die sowieso een firmware update zal krijgen voor het einde van het fiscale jaar (simpelweg gezegd dus voor 31 maart 2010) die extra 3D functionaliteit met de Playstation 3 moet gaan waarmaken. Wat die nieuwe firmware exact gaat inhouden is nog onbekend, maar we kunnen tegen die tijd zeker speciaal voor 3D gemaakte games verwachten.

Nog even en dan zitten we dus allemaal met een 3D-bril op onze gok Call of Duty te spelen (alsof alleen een headset nog niet genoeg was). We kunnen er in ieder geval niet onderuit; 3D is here to stay!