Guybrush Threepwood is dood

Telltale Games en Lucasarts brengen vandaag het nieuws naar buiten dat Guybrush Threepwood dood is, een van de grootste helden van de gamende generatie en machtigste piraat van heel de Caraïben. Details rond de dood van deze ware zeebonk zijn schaars maar er onbevestigde ooggetuigenverslagen suggereren dat de recentelijk hervormde piraat LeChuck er iets mee te maken heeft. Al het spoor ontbreekt vooralsnog van de voormalige piratendemoon, Threepwoods vrouw Elaine Marley-Threepwood is ook verdwenen en daardoor niet bereikbaar voor ondervraging.

Tijdens zijn roemruchtige leven heeft Guybrush zich al meerdere malen opgeworden als redder van de Caraïben, onder andere door het veelvuldig verslaan van zijn aartsrivaal LeChuck in zowel geest, zombie als demonische vorm. Maar ondanks al deze prestaties zal Threepwood vooral herinnerd worden door zijn ongeëvenaarde grote longen.

Dave Grossman, game designer en schrijver van de Monkey Island-games had het volgende te zeggen over de dood van zijn held:

He wanted what every young man wants - to loot, pillage, and sail the high seas in search of further looting and pillaging opportunities. It’s a great tragedy to see such a productive life seemingly cut off
prematurely. And I’m not just saying that because he owes me money.

Telltale Games belooft meer duidelijk te maken over de ondergang van deze legende in de laatste episode van Tales of Monkey Island, Rise of the Pirate God zal 8 december verschijnen en hopelijk deze mysteries oplossen. Tegelijkertijd misbruikt Telltale Games deze gelegenheid om bekend te maken dat de eerdere vier episodes in de Tales of Monkey Island-serie nu ook los te krijgen zijn voor $ 8,95 per stuk. Tot nu toe was het slechts mogelijk om de episodes te spelen als een heel seizoen was aangeschaft.


Guybrush in betere tijden...