Ex-werknemer Pandemic doet een boekje open

Eerder deze week was op FOK!games al te lezen dat Pandemic Studios gesloten zou worden. Het gerucht is intussen werkelijkheid geworden en diverse vragen kwamen de wereld in. Is het de schuld van EA die puur om financiële redenen de studio sluit? Wat gaat er nu gebeuren met The Saboteur, een WWII game waarin je in en rond het door de Nazi's bezette Parijs moet proberen om het Duitse leger te verzwakken.

Een van de ontslagen medewerkers van Pandemic met de nickname Zeenbor heeft in een post een aantal opmerkelijke uitspraken gedaan. De reden waarom de studio haar deuren moest sleuten is niet de schuld van EA, maar van het management van Pandemic. Zij hadden alle ruimte en vrijheid om te doen wat ze wilden en maakten keer op keer foute beslissingen. Hij noemt promoties gebaseerd op vriendjespolitiek in plaats van kwaliteiten, verkeerd toewijzen van resources, geen gerichte toekomststrategie etc.

Zeenbor is dan ook van mening dat EA gewoon geen andere keus meer had en dat gamers EA dit niet kwalijk moete nemen. Het was financieel onmogelijk geworden om Pandemic in leven te houden en hij geeft tevens toe dat een aantal nieuwere produkten van Pandemic gewoon kwalitatief niet goed genoeg waren. Aangezien EA moet bezuinigen was het dan ook een logische beslissing.

Wat Zeenbor EA wel wil verwijten is dat ze de game The Saboteur de dood in sturen. Hoewel hij toegeeft dat zijn mening gekleurd is vanwege zijn werk bij Pandemic vindt hij het eeuwig zonder dat The Saboteur niet de lancering zal krijgen die het verdient. Volgens hem zal het de beste game van Pandemic tot nu toe worden.