Twitter en Facebook voor Xbox360 voorlopig 18+

Met de aankomende update voor de Xbox 360 zal het mogelijk zijn te Twitteren en Facebook te gebruiken op je Xbox 360. Voor gebruikers onder de 18 jaar zal het echter niet mogelijk zijn direct te pronken met een prestatie via de online diensten. Dit liet Microsofts Larry Hryb weten via zijn blog.

Het probleem zit 'm in de Family Settings. Voor gebruikers onder de 18 jaar is toestemming nodig van de ouders om bepaalde functies en diensten te kunnen gebruiken. Deze bevat niet de mogelijkheid om toestemming te geven voor Twitter en Facebook. Daarom heeft Microsoft besloten de service voorlopig voor iedereen onder de 18 te versleutelen. Maar niet getreurd, er wordt gewerkt om ouders via de Family Settings toestemming te laten verlenen aan het gebruik van Twitter en Facebook. Deze patch komt vermoedelijk enkele weken na de volgende update.

De volgende grote update kunnen we eind november verwachten. Deze update zal ook een Zune video-kanaal toevoegen aan het Xbox 360 menu. Een zune is geen vereiste voor dit video-kanaal, het dient ook als online videotheek waar men voor Microsoft-Points films kan kijken en downloaden.


Timsel just made a killing streak and unlocked the 'Unstoppable achievement'