Nieuw wereldrecord vallende dominosteentjes

Het record vallende dominosteentjes is vanavond weer verbroken. In totaal vielen 4.491.863 steentjes. Het record vorig jaar was 4.345.027. 

Het thema dit jaar was The World in Domino: The Show with the Flow. De zeven zogenaamde flows beeldden alle wereldcontinenten uit. De winnaar van het Nederlands Kampioenschap dominobouwen, Jeroen de Meij, mocht vanavond de eerste steen omstoten. Met een rad zorgde hij ervoor dat het balletje, dat de aardbol voorstelde, de eerste dominosteen aantikte.

De Builders Challenges gingen gepaard met veel problemen. De Challenges gingen over de vier elementen: aarde, lucht, water en vuur. De eerste Builders Challenge, waarbij een lijn op zand afgemaakt moest worden, mislukte doordat een lijn te vroeg omviel. Ook de tweede Builders Challenge mislukte. Eén van de bouwers kon haar zenuwen niet meer bedwingen waardoor de lijn ook vroegtijdig omviel. De derde Challenge mislukte eveneens; de lijn die onder water gebouwd moest worden was net niet op tijd af. Alles zou nu van de laatste Builders Challenge afhangen. Deze Challenge, waar de stenen in het vuur geplaatst moesten worden, lukte. Het veld viel echter niet helemaal, maar was wel voldoende voor het nieuwe wereldrecord.

Dit is de tiende keer dat het record in Domino Day verbroken is. Alleen in 2007 faalde de recordpoging. Wat voor veel kijkers trouwens een opluchting zal zijn geweest: het welbekende belspel ontbrak vanavond.