Tientallen vermisten explosie in Rusland

Circa 35 mensen worden vermist na een explosie vandaag in een wapendepot bij de Russische stad Oeljanovsk. Meer dan drieduizend mensen in de naaste omgeving zijn geëvacueerd in verband met de brand die na de explosie uitbrak. Dat zei de gouverneur van de stad aan de Wolga, 750 kilometer ten oosten van Moskou.

"Volgens de eerste informatie waren er veertig mensen in de werkplaats, ongeveer 35 van hen zijn als vermist opgegeven", aldus gouverneur Sergej Morozov. Een functionaris van het ministerie van Noodsituaties meldde dat er zeker een dode is gevallen, maar een medewerker van Morozov zei daar niets van te weten. Hij repte over een gewonde.

Er zou sprake zijn van een ongeluk. Een aanslag wordt volgens Morozov vrijwel uitgesloten. Het vuur verlicht de avondhemel boven de stad. Er hangt een enorme rookpluim. Na de explosie riep de politie de burgers op drinkwater in te slaan.

De ontploffing gebeurde op het moment dat munitie werd ontmanteld, meldde de inlichtingendienst FSB in een verklaring. Wat er daarbij precies is misgegaan, is nog niet bekend.