Archeologen vinden resten Perzisch leger

Italiaanse archeologen beweren dat ze er in zijn geslaagd de resten van een 2500 jaar oud Perzisch leger te vinden. De resten van het vermiste leger zijn nabij de Siwa-oase in het westen van Egypte gevonden door onderzoekers van de universiteit van Lecce.

De Griekse geschiedschrijver Herodotus schreef dat rond 525 voor Christus een leger van 50.000 Perzische soldaten door de Perzische koning Cambyses II in de Egyptische woestijn werd gestuurd om daar de tempel van Amon te vernietigen. Na 7 dagen lopen werden de soldaten verrast door een zandstorm en verdwenen ze spoorloos.

Historici twijfelden lang aan het verhaal van Herodotus omdat de lichamen nooit werden teruggevonden. Italiaanse archeologen beweren nu echter dat hun bevindingen erop wijzen dat de resten van de soldaten in het zand begraven zijn. "In de desolate wildernis van de woestijn hebben we de precieze locatie kunnen bepalen waar de tragedie zich heeft afgespeeld", aldus onderzoeker Dario del Bufalo. "Ik ben er zeker van dat het complete leger begraven ligt in het gebied dat we hebben onderzocht."

De ontdekkingen van de onderzoekers van de universiteit van Lecce werden gepresenteerd op het archeologisch filmfestival van Rovereto.

Met dank aan AryaMehr voor de herschreven submit.

Is het verdwenen leger van Cambyses II gevonden?