ING op koers met reorganisatie

ING heeft de meeste doelen van de eerste fase van de herstructurering behaald. Dat stelde topman Jan Hommen in een toelichting op de derdekwartaalcijfers. Twee weken geleden kondigde ING de opsplitsing van het concern aan, tegelijk met de voorlopige resultaten over het derde kwartaal. Hommen gaf geen verdere details over de reorganisatie.

"Dat was geen makkelijke beslissing", aldus Hommen. "Maar ik geloof sterk dat dit de juiste keuze is op het juiste moment. De financiële dienstensector zal worden getransformeerd door de crisis en de winnaars zijn zij die het vertrouwen van hun klanten kunnen terugwinnen."

De nettowinst van ING kwam uit op 499 miljoen euro. De zogeheten onderliggende winst bedroeg 778 miljoen euro, waarvan 264 miljoen euro is verdiend met bankieren en 514 miljoen euro bij de verzekeringstak. In dezelfde periode vorig jaar ging het nog om een onderliggend verlies van 568 miljoen euro.

ING maakte op 26 oktober bekend het concern te splitsen in een bankbedrijf en een verzekeringsconcern en kondigde tevens een aandelenemissie aan om een deel van de staatssteun vervroegd af te lossen. Eurocommissaris Neelie Kroes (Concurrentie) had daarop aangedrongen na een miljardeninjectie van de Nederlandse overheid vorig jaar.
Submitter:  Bron: ANP