Leeuwarden krijgt enorme multimediastudio

De stad Leeuwarden heeft zich weer nadrukkelijk op de markt gezet voor de ontwikkeling van multimediaproducten. Vandaag werd aan de Willemskade namelijk Gameship geopend, een multimediastudio met faciliteiten waar slechts weinig studios in Noord-West-Europa aan kunnen tippen.

Zo is er een motion capture-studio, een renderfarm, een Protools/Digidesign Audiosuite, een uitgebreid VR-systeem en nog veel meer. De studio is geïnitieerd door onder andere de NHL Hogeschool, theFactor.e, NOM en Grendel Games en werd vandaag geopend door de burgemeester van Leeuwarden en Eddy Zoëy.

Het doel van Gameship is niet alleen een platform bieden voor professionele developers om aan de slag te gaan met zaken als CGI en Motion Capture, al is het natuurlijk wel leuk als er triple A-games uit ons land bijkomen. Het voornaamste idee is een brug slaan tussen de opleiding Communication & Multimedia Design van de NHL en het bedrijfsleven. Met de technologieën die Gameship biedt kan het voor studenten een uitdagende en inspirerende omgeving bieden, wat erg nuttig kan zijn voor hun studie en bedrijven kunnen daar weer van profiteren voor hun projecten. Dit kunnen gewone games zijn, maar de studio is ook uitermate geschikt voor serious games.

Van wat we vandaag bij de opening konden zien belooft het in ieder geval een hoop goeds. Zo is de VR-studio erg indrukwekkend en staat daar een bewegend platform dat je Wii BalanceBoard doet verbleken. Een studio als deze kan een hoop mogelijkheden bieden en het is zeker te hopen dat daar goed gebruik gemaakt van gaat worden in de komende jaren. Niet alleen voor ons vermaak, maar ook voor de serious games-divisie. Kinderen helpen met leren lopen na een herseninfarct of onze soldaten klaarmaken voor gevechtssituaties is namelijk ook erg belangrijk.

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.