Studente in minirok van universiteit gestuurd

De Braziliaanse Geisy Arruda is in een klap wereldberoemd in haar thuisland. Dankzij de twintigjarige studente weet iedereen dat het niet verstandig is een minirok te dragen op de universiteit. Geisy heeft haar lesje wel geleerd, zij is niet meer welkom op de Bandeirante University in Sao Paulo.

De jonge vrouw werd vorige maand het mikpunt van pesterijen op de universiteit. Het ging zelfs zo ver dat de studente, gekleed in een verhullende witte jas, onder politie-escorte naar de lokalen werd begeleid. Haar medestudenten trokken zich niets aan van de politie en bleven het woord 'hoer' naar haar scanderen.

Beelden van dit incident zijn uiteindelijk op internet beland. De universiteit had geen andere keus dan haar van school te sturen wegens 'overduidelijk gebrek aan respect voor ethische beginselen, academische waardigheid en moraal'.

Het ongeloof in Brazilië, het land van wulpse dansen en kleine bikini's, is groot. Het Braziliaanse Ministerie van Onderwijs moet nu uitzoeken of de studenten die zich hebben schuldig gemaakt aan de pesterijen ook zullen worden gestraft. Hangende het onderzoek overweegt de geplaagde studente naar verluidt de universiteit aan te klagen.


Een rokje kan nimmer te kort zijn