Voetbal: Uitslag FC Twente - Ajax

FC Twente heeft de topper tegen Ajax met 1-0 gewonnen. Ruiz zorgde voor de enige goal van de wedstrijd.

In de eerste helft viel er voor de neutrale toeschouwer weinig te genieten. Beide ploegen speelden zeer voorzichtig en dit had als resultaat dat er nauwelijks noemenswaardige kansen waren. Bij Ajax was alleen Suarez af en toe gevaarlijk, hij trof de paal en het zijnet. Bij Twente was de beste mogelijkheid voor Stoch, maar zijn schot ging naast.

De tweede helft kende aanvankelijk hetzelfde beeld, maar dit veranderde toen Twente op 1-0 kwam. Ruiz scoorde na een goede vrije trap van Janssen. Ajax moest daarna op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar het wist geen enkele uitgespeelde kans te creëren. De beste mogelijkheden waren nog voor Twente, onder meer voor N'Kufo die net over kopte.

Twente won de wedstrijd en blijft hierdoor ongeslagen bovenaan staan in de Eredivisie.