Op een onbewoond eiland beste KvK-lied ooit

De fans van Kinderen voor Kinderen hebben Op een onbewoond eiland uitgeroepen tot beste nummer uit het dertigjarig bestaan van het kindermuziekfenomeen. Ruim vierduizend liefhebbers brachten de afgelopen maand hun stem uit op een van de vierhonderd liedjes van het koor, op de website van het VARA-programma.

Op een onbewoond eiland kwam in 1981 uit op de tweede plaat van het Hilversumse kinderkoor. Dagmar Brusse (12) en Bennie Ploeg (11) zongen over het heerlijke leven op een onbewoond tropisch eiland, waar je in je blote billen melk uit een kokosnoot drinkt en nooit van je fiets valt.

Het tropische eiland versloeg de grootste Kinderen voor Kinderenhit Waanzinnig gedroomd (stond in 1980 negen weken in de Top 40) en Wakker met een wijsje (1991). Op een onbewoond eiland hield destijds drie weken stand in de hitlijst, Wakker met een wijsje schopte het niet tot de Top 40.

De uitslag van de verkiezing van beste Kinderen voor Kinderennummer werd vandaag bekendgemaakt in een speciale VARA-uitzending ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van Kinderen voor Kinderen.

Componist van het beste Kinderen voor Kinderennummer ooit, Tonny Eyk, is trots op de titel. Ook is hij Kinderen voor Kinderen dankbaar. "Dankzij hen zijn we van die truttige kinderliedjes af." Houdt Kinderen voor Kinderen het nog dertig jaar vol? "De grote fout is dat ze te veel proberen om het hip te maken, dat ze altijd zo modern willen doen. Er is tegenwoordig veel meer aandacht voor de dansjes en aankleding dan voor de muziek. En de nummers zijn allemaal pop, terwijl er vroeger nog echt hele betekenisvolle cabareteske liedjes tussen zaten. Maar voorlopig zal het nog wel blijven bestaan, er is behoefte aan programma's als dit."

Op een onbewoond eiland beste KvK-lied ooit  (foto: ANP)