Online retailers boycotten Modern Warfare 2

Dachten we eerst dat de grootste game-release allertijden zonder al te veel problemen zou gaan verlopen, nu lijkt het erop dat Modern Warfare 2 toch niet de gewenste release lijkt te krijgen. Zo is er commotie ontstaan rondom het weglaten van de dedicated servers voor de PC versie van de game en zijn ze in Australië niet blij dat je als terrorist kan spelen in de game. Nu blijkt dat de online retailers ook niet echt blij zijn en zelfs de game boycotten.

Het gaat hier om retailers als Direct2Drive, Impulse en Gamersgate die games digitaal verkopen. Hierbij kun je de game aanschaffen waarna je de game kunt downloaden en installeren. Deze retailers zullen dat bij Modern Warfare 2 niet doen omdat de game een verplichte installatie vereist van Steamworks. Dit wordt gebruikt voor de installatie, DRM en savegame management en is van grote concurrent Valve. Zoals je kunt begrijpen zijn de online retailers hier niet echt blij mee.

Volgens de retailers hebben ze al eerdere games zoals Empire Total War en Dawn of War II, die ook gebruik maken van Steam, bekeken en hebben ze besloten games waarbij een installatie van Steam verplicht is in het vervolg te boycotten totdat Valve hier iets aan doet. De retailers willen wel benadrukken dat ze geen problemen hebben met de uitgever van de game, Activision, maar dat het hun alleen om Steam te doen is.