Nederlandse kinderen spelen meer games dan Amerikaanse

De gamesindustrie is één van de jongste industrieën in de entertainment en er is nog vrij weinig bekend over hoe groot de industrie eigenlijk is. Natuurlijk is het makkelijk in geld uit te drukken maar hoeveel mensen houden zich nu eigenlijk bezig met gamen?

Een onderzoeksbureau heeft onderzocht hoeveel mensen er gamen. Ze hebben mensen in Frankrijk, Duitsland, België, Groot Brittannië, de Verenigde Staten en Nederland verschillende dingen gevraagd over gamen. Daaruit blijkt dat Amerikanen gemiddeld het meeste gamen. Maar liefst 87% van de Amerikaanse mannen spelen games terwijl dit in Nederland 'maar' 71% is. Ook besteden we er een stuk minder tijd aan. Spelen ze in de VS meer dan elf uur per week, in Nederland is dat maar 4,8 uur waarbij we het laagste scoren van de onderzochte landen.

In de Verenigde Staten en Groot Brittannië is vooral het gamen op de console het populairst. Meer dan de helft speelt games op de console terwijl dit in Nederland maar 32% is. Een ander interessant detail is dat gamers in Nederland over het algemeen een stuk jonger zijn dan in de Verenigde Staten. 69% van de jongens tussen acht en twaalf jaar spelen games terwijl dit in de VS maar 42% is. Opvallend is ook dat in die leeftijd de meisjes in de VS iets voor lopen op de jongens. Ook is het interessant om te zien dat ouderen in de VS flink aan het gamen geslagen zijn maar dat dat ook weer vooral de vrouwen zijn.

Er zijn nog meer interessante uitslagen uit het raport te halen. Alle grafieken kun je hier zelf checken.