Ruim 12.000 regels tekst per taal in Assassin's Creed 2


Tegenwoordig zijn games niet meer de simpele spelletjes om zomaar even tussendoor te spelen. Het zijn vaak epische verhalen met veel verschillende plotten en gebeurtenissen. Om dit alles te vertellen wordt er veelal gebruik gemaakt van cutscenes. Zo ook bij Assassin's Creed 2 waar ongeveer drie uur aan tussenfilmpjes in zit. In deze filmpjes wordt natuurlijk veel gesproken... erg veel!

Volgens de makers zit de game vol met maar liefst 87.206 regels tekst in zeven verschillende talen voor de verschillende regio's op de wereld. Dit betekent dat er per taal zo'n 12.000 regels tekst in zit en dat is alsnog indrukwekkend te noemen.



Wat zou hij hierop te zeggen hebben?

In Assassin's Creed 2 speel je Ezio, een Italiaanse man die na de dood van een geliefde wraak zweert en verschillende kopstukken in grote Italiaanse steden gaat vermoorden. Hierbij krijg je hulp van onder andere dieven, prostituees en mercenaries maar ook van bekende historische figuren als Leonarda Da Vinci. De game verschijnt 19 november voor de Playstatio n 3 en Xbox 360. PC-eigenaren moeten hier nog iets langer op wachten.