Reinheid openbare toiletten loopt terug

De hygiëne in openbare toiletten loopt terug. Keurmeesters vonden van de 150 onderzochte toiletten slecht 24 procent voldoende schoon. Dat is 2 procent minder dan vorig jaar. Dat blijkt uit het Nationaal Toiletonderzoek dat is gepubliceerd in het blad Service Management van de schoonmaakbranche.

Forse dalers zijn de toiletten in de gezondheidszorg. In 2008 was die categorie nog koploper met 33 procent. Dat percentage is dit jaar gedaald naar 22 procent. Winnaar dit jaar is de categorie warenhuizen/tuincentra met 29 procent 'schoon'. Opvallend is dat dit jaar de herentoiletten vaak schoner zijn dan de vrouwentoiletten. Gekeken is naar reinheid van de zitting, de kraanknop, de spoelknop en de deurknop. Vooral de zitting was vaak vuil (55 procent).

De prijs voor het schoonste toilet ging dit jaar naar de damestoiletten van het Regardz Airport Hotel Rotterdam. Ze zijn niet alleen bacteriologisch erg schoon, maar de aanwezigheid van desinfectiemiddelen, muziek en prettige geur werden meegenomen in de positieve beoordeling.

Reinheid openbare toiletten loopt terug  (foto: ANP)