Blauw achterwerk door zwembadrooster

Wie zijn billen verbrandt, moet op de blaren zitten. Die uitdrukking kennen we allemaal, maar wat nou als je ze niet brandt maar dat ze blauw worden gezogen...?

Afgelopen dinsdag ging Philippe Dussart (43) uit Jumet goedgemutst met dochter Mathilde een dagje naar het zwemparadijs Aqualibi in Waver. Op de Colorado, een glijbaan die zo'n 150 meter lang is, ging het echter mis; Philippe werd daar minutenlang tegen een zwembadrooster aangezogen vanwege een technisch probleem. "Het ergste is: dit kon evengoed een kind overkomen", aldus het slachtoffer terwijl hij zijn broek laat zakken om zijn opgelopen blauwtje te laten zien. Duidelijk is het zwembadrooster in zijn onderrug en achterste nog te zien.

"Mathilde was voorop en heeft gelukkig niet gezien wat mij overkwam", vervolgt hij. Het ging mis toen hij onderweg opeens naar het midden van het bassin werd gezogen. 'Ik had geen schijn van kans. Ik werd gewoon recht naar dat rooster toe gezogen. Eens op dat rooster kon ik me niet bewegen. De kracht was enorm. Ik zat precies op dat rooster gelijmd. En het leek alsof mijn testikels daar ter plaatse werden geplet. Een mens zou voor minder panikeren.'

"Ik heb van in mijn netelige positie minutenlang om hulp geschreeuwd. Plots kwamen er twee kinderen voorbij. Zij sloegen uiteindelijk alarm bij de redders beneden. Niemand van hen had iets gezien. Ik begrijp dat niet." Maar nu was het lijden nog niet over: "Het duurde dan nog eens minuten voor iemand eindelijk die krachtige machine onder dat rooster uit kon schakelen. Een schande!"

Dussart had geen moment het idee dat hij zou kunnen verdrinken. "In zo'n tussenbad is het water amper 25 centimeter diep. Maar wat als een kind op zijn buik over dat rooster kwam gezwommen? Wat dan? Dan was het vermoedelijk nog veel erger geweest." 

Eerst dacht Philippe er nog aan een klacht in te dienen, maar na excuses van Walibi besloot hij het er maar bij te laten. Walibi heeft het slachtoffer beloofd zijn kapotte zwembroek te vergoeden en de dokterskosten terug te betalen.

Met dank aan Paul voor de submit!