Prins heeft slapeloze nachten van Mozambique

Prins Willem-Alexander heeft slapeloze nachten van de kritiek op de bouwplannen in Mozambique, zei hij vandaag in Mexico-stad. De prins wees erop dat zijn werk in Nederland voor hem het allerbelangrijkste in zijn leven is. Hij zei ervoor te staan en ervoor te gaan.

Koningin Beatrix zei heel goed te begrijpen dat haar zoon en schoondochter zoeken naar een geschikte plek. Ze heeft geen twijfels over hun intenties. De koningin deed een oproep aan de pers om "alstublieft" eerlijk te berichten over deze kwestie. Ze heeft geconstateerd dat heel veel dingen geschreven en getoond zijn in de media waarvan betrokkenen weten dat ze ingekleurd zijn. De koningin zei de kritiek van de laatste maanden op het Koninklijk Huis natuurlijk niet leuk te vinden. "Het raakt je", zei ze. "Maar de issues die aan de orde zijn geweest zijn heel goed en correct beantwoord door de minister-president."

Over de kosten van het Koninklijk Huis zei de koningin nog dat ze blij is met de transparantie die er nu is. Volgens de koningin is het Koninklijk Huis altijd zeer prudent met de kosten, althans het probeert dat te zijn.