Queen-musical naar Nederland

De musical We Will Rock You, met de muziek van de legendarische popgroep Queen, komt naar Nederland. De voorstelling is tijdens het theaterseizoen 2010-2011 te zien in het Beatrix Theater in Utrecht, liet Joop van den Ende Theaterproducties vandaag weten.

We Will Rock You is acht jaar geleden in première gegaan op West End in Londen en is inmiddels wereldwijd door meer dan tien miljoen mensen gezien. De musical, met 32 van de grootste hits van Queen, is inmiddels te zien geweest in meer dan vijftien verschillende landen, waaronder Engeland, Duitsland, Rusland, Japan, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië.

Volgens algemeen directeur Erwin van Lambaart van Joop van den Ende Theaterproducties past de musical goed bij eerdere titels die eerder in het Beatrix Theater stonden, zoals Saturday Night Fever, Dirty Dancing en nu Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. De oorspronkelijke bandleden Brian May en Roger Taylor van Queen zijn nauw betrokken bij het creatieve proces.

De tekst en regie van We Will Rock You zijn van de hand van Ben Elton. Wie de hoofdrollen in Nederland gaan vertolken, is nog niet bekend. De audities beginnen deze maand.