'Goebbels schreef dagboek Anne Frank'

De meeste Britse kinderen kennen de naziminister van propaganda Joseph Goebbels wel, maar een op de vijf verwisselt hem met Anne Frank. Ze denken dat hij een bekende jood was die een dagboek bijhield op een zolder in de Tweede Wereldoorlog.

Uit een enquête onder tweeduizend Britse kinderen van negen tot vijftien jaar over wereldoorlogen bleek verder dat 70 procent wist wat Auschwitz een vernietigingskamp was, maar dat 15 procent meent dat het een themapark over de Tweede Wereldoorlog is. "We zijn geschokt door sommige antwoorden", zei Jim Panton vandaag, bestuurslid van de Britse veteranenstichting Erskine die het onderzoek publiceerde.

Ruim driekwart van de kinderen gaf aan nazileider Adolf Hitler te kennen, maar een op de twintig denkt dat hij bondscoach van het Duitse voetbalelftal was. "Kinderen zijn de toekomst van ons land en het is belangrijk dat we hen leren over de geschiedenis van ons land", aldus Panton. Van de ondervraagde kinderen bleek 70 procent het daarmee eens te zijn. Zij willen graag meer over wereldoorlogen op school leren.

Joseph Goebbels