Drive by-schutter vergeet raam te openen

Andrew J. Burwitz uit het Amerikaanse Appleton wilde zijn ex-vriendin een lesje leren. Hij reed langs haar huis en schoot zijn pistool op haar huis leeg. Niemand raakte gewond, want de twintigjarige schutter was vergeten het raam van zijn auto te openen.

Volgens het gerechtelijk rapport werden de vier bewoners van het huis waar de ex woont maandagnacht ruw gewekt door glasgerinkel. Toen ze naar buiten keken, zagen ze een auto wegrijden. Buiten troffen ze twee kogels aan, in de woonkamer werden nog eens drie kogels gevonden. Geen van de bewoners is gewond geraakt, de ex-vriendin zelf bevond zich volgens haar school zelfs in een van de andere staten in de VS.

Burwitz blijkt overigens nog een ander huis onder vuur te hebben genomen. De bewoners hiervan bleken op geen enkele manier met hem te zijn verbonden. Hun huis werd dan ook geheel willekeurig beschoten.

De onfortuinlijke schutter is op een nogal lullige manier gepakt. De politie had namelijk enkele autoruitreparatiebedrijven gebeld, en bij een van hen had Burwitz zich gemeld met een kapotgeschoten raam. In zijn huis werden een 9mm pistool en enkele hulzen aangetroffen.

Naar eigen zeggen had de schutter zich flink moed ingedronken. Hij is gearresteerd, op 11 november moet hij al voorkomen bij de rechtbank.