Poederbrieven voor 8 Zeeuwse politiebureaus

Bij acht van de dertien Zeeuwse politiebureaus zijn vandaag poederbrieven bezorgd. De politie doet onderzoek naar de inhoud van de brieven. Dat heeft de politie laten weten.

De poederbrieven zijn binnengekomen op de politiebureaus van Vlissingen en Middelburg Achter de Houttuinen (Walcheren), Goes en Heinkenszand (Zuid-Beveland), Terneuzen, Hulst en Oostburg (Zeeuws-Vlaanderen) en in Zierikzee (Schouwen-Duiveland). Er zijn vooralsnog geen medewerkers van de politie onwel geworden. Medewerkers die in contact zijn geweest met de brieven zijn inmiddels thuis.

De politiebureaus in Hulst en Terneuzen zijn na de vondst van de brieven gesloten. De overige bureaus zijn wel opengebleven. Alle bureaus zijn donderdag gewoon volgens het normale rooster open.

De politie weet nog niets over de daders of de motieven. Volgens haar zijn er bij andere instanties geen brieven bezorgd en is alleen de politie doelwit.

Update 23.28 uur:

Een politiewoordvoerder meldt dat de brieven een ongevaarlijke stof bevatten. Om welke stof het gaat, wil de politie nog niet vrijgeven. Ook het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, dat de brieven onderzocht, kan nog niet zeggen wat voor poeder in de brieven zat. 

 Foto's door: Tim Koster