Mannen kussen steeds vaker per sms

Mannen sluiten steeds vaker hun sms’jes af met een kusje, ook als de sms is bedoeld voor een andere man. Dit blijkt uit een onderzoek van T-Mobile. Op dit moment doen 22 procent van de mannelijkse sms’ers aan afsluitkusjes.

Van al die ‘metrotekstuelen’, zoals T-Mobile deze mannen noemt, stelt 23 procent het op prijs als een berichtje wordt afgesloten met kusjes. Ook als deze sms niet van een goede vriend komt. Het gaat hier ook niet alleen om jongeren, één op de tien mannen van boven de 55 sluit liever een sms'je af met afsluitkusjes.

De meeste sms'jes worden afgesloten met een kleine, enkele ‘x’. Dat doet 52 procent van de ondervraagden. Diezelfde enkele ‘x’, maar dan als hoofdletter wordt door 17 procent gebruikt. De driedubbele ‘x’, de ‘xxx’, wordt door eenderde van de ondervraagden als afsluiting gevoerd.

Psycholoog Ron Bracey zegt dat mannen via sms makkelijker hun gevoelens kunnen uiten omdat er dan niks gezegd hoeft te worden. Volgens hem verklaart dat waarom zoveel mannen sms’jes naar elkaar afsluiten met een kus.