Voetbal: Uitslag Ajax - Feyenoord

Ajax heeft vanmiddag met ruime cijfers van Feyenoord gewonnen. In eigen huis wonnen de Amsterdammers met 5-1 van de ploeg uit Rotterdam-Zuid. De bezoekers sloten de 90 minuten overigens met negen man af, nadat Babovic en Van Dijk een rode kaart kregen.

In het eerste kwartier was Ajax de bovenliggende partij, maar dit leverde nog geen grote kansen op. Naarmate de eerste helft vorderde, leek Feyenoord het initiatief echter over te nemen. Zo waren de bezoekers een aantal keren dichtbij een doelpunt. Een pegel van Vlaar kwam op de paal terecht en Biseswar kwam net een paar meter te kort om een voorzet van Slory tot doelpunt te promoveren. Diezelfde Slory wist Stekelenburg vlak daarna nog te verrassen met een slimme vrije trap.

Vlak voor rust kantelde het duel echter. Pantelic raakte in eerste instantie nog de paal, waarna De Zeeuw in de gelegenheid werd gesteld om alsnog te scoren. Kort daarna kreeg Feyenoord een forse tik te verwerken. Babovic mocht namelijk inrukken na een elleboogstoot jegens Vertonghen, die vervolgens licht aangeslagen was.

Direct na de pauze gooide Emanuelson het duel op slot door de bal op een prachtige manier achter Van Dijk te werken. In het vervolg was Ajax oppermachtig en werd de score via Van der Wiel verder uitgebouwd. In het laatste half uur gingen de Amsterdammers op zoek naar meer goals, maar de overtuiging leek te ontbreken.

Na de eretreffer van Landzaat voor Feyenoord gaven De Zeeuw, met zijn tweede, en Suárez de zege nog wat extra glans.

Karakteristieken

Ajax - Feyenoord 5-1
42’ De Zeeuw 1-0
47’ Emanuelson 2-0
58’ van der Wiel 3-0
74’ Landzaat 3-1
82’ De Zeeuw 4-1
90+1’ Suárez (pen.) 5-1

Toeschouwers: 51.028