Lijk ligt 2 jaar op dak politiebureau te stinken

Het lijk van een vermiste man heeft ruim twee jaar op het dak van een Indiaas politiebureau liggen rotten. Volgens een vandaag gepubliceerd rapport werd het lichaam daar neergelegd voor een onderzoek.

De 22-jarige Chukkan Nishad werd in juli 2007 als vermist opgegeven. Enige tijd later werd zijn lichaam gevonden, en zou deze worden getransporteerd om zijn DNA te onderzoeken. In plaats daarvan werd het lijk in een plastic zak gestopt en op het dak van het politiebureau van Azamgarh, in de noordelijke deelstaat Uttar Pradesh, gelegd.

De nabestaanden kwamen telkens vragen wanneer zij de jongeman nu meekregen om hem de laatste eer te bewijzen. Men werd echter telkens weggestuurd met de mededeling dat het onderzoek nog gaande was.

Naar verluidt was het lijk op het dak blijven liggen omdat de gemeente weigerde geld vrij te maken om het onderzoek te betalen. Zijn dood zal nu immer een mysterie blijven. Na het afhandelen van enkele kleine formaliteiten zullen de stoffelijke resten van Nishad, na twee jaar blootstelling aan de elementen niet meer dan een paar botten, worden vrijgegeven.