PVV: hef de Benelux op

Als het aan de PVV ligt, wordt het samenwerkingsverband tussen België, Nederland en Luxemburg, de zogenaamde Benelux, opgeheven. Volgens de PVV heeft de Benelux geen enkel nut meer. Om dit kracht bij te zetten, trekt de partij zich terug uit het Beneluxparlement en vraagt het andere partijen om dit voorbeeld te volgen.

PVV-Kamerlid Raymond de Roon noemt de Benelux 'een fossiel uit de jaren '40 van de vorige eeuw' "Gelukkig komt aan dit verdrag een einde in 2010. Deze failliete tent moet zo snel mogelijk worden opgedoekt. Het is zinloos hier nog miljoenen Euro's aan te spenderen. Wij zullen ons dan ook in het Tweede Kamerdebat op 29 oktober verzetten tegen de wens van de regering tot verlenging van het Benelux-verdrag."

De Roon heeft ook op het parlement, 'een hopeloze praatclub', de nodige kritiek. "Het parlement is niet gekozen door de bevolking. De Nederlandse leden worden aangewezen door het presidium van de Tweede Kamer. Wij doen er niet meer aan mee en trekken onze woordvoerder hieruit terug. We roepen dat de andere partijen zich daarbij aansluiten."

Lees ook onze politieke columnreeks "Plat Haags".