Michael Jacksons 'This is it' in première

Michael Jacksons film This is it is in de nacht van dinsdag op woensdag in première gegaan. De eerste vertoning vond over de hele wereld op hetzelfde moment plaats, in Nederland draaide de film in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski.

This is it toont Michael Jackson tijdens de aanloop naar zijn laatste concertreeks in de Londense O2 Arena. De King of Pop overleed plotseling op 25 juni, vlak voor het eerste optreden van de reeks. De film is gebaseerd op interviews, repetitie- en backstagebeelden, gemaakt door de organisators van de concerten. This is it is twee weken lang in de bioscopen te zien.

Een groep fans van de overleden zanger is overigens woedend op de makers van This is It. De film geeft een " gecensureerde, doorgestoken en valse indruk", aldus de actiegroep. Terwijl Jackson er volgens de fans slecht aan toe was, lijkt hij in de 112 minuten durende film te blaken van de energie. Volgens de groep is de film misleidend omdat hij de "grimmige realiteit" van Jacksons laatste dagen niet toont.